Joakim's Fotostudio - Fotograf
jhlandskap1-.jpg

blog

Saker om Finland.

Här kommer några saker om vårt land Finland som man inte kanske tänker på alla dagar.

National parker.

Det finns 39 nationalparker i Finland, och i 2017, då Finland firar sina 100 år som ett självständigt land, den 40: e nationalpark invigs. De är spridda runt landets skärgård, sjöar, skogar, torvmarker och fjäll, och visa upp områdenas olika naturliga egenskaper, såsom forsar, sprickdalar och åsar.

Tystnad och fred.

I brådskan av det moderna livet och de saker vi värdesätter mest, såsom utrymme, tyst och tid. Utrymme att andas, tid att drömma. Du hittar dessa skatter i Finland.

En handfull av ren natur, en nypa finsk bastu, en sked av traditionella behandlingar, serverad med god mat och en lätt dryck att smaka på =  extrem avkoppling.

3+ miljoner bastun.

Detta är en kategori där Finland sätter sig verkligen från resten av världen. Finländarna är den obestridda mästare av bastu - vi har över 3 miljoner av dem, vilket är mer än en bastu för varannan medborgare.

Tillsätt hundratusentals små sjön stugor  - lugn och ro garanteras.

Den renaste luften.

Luften i Finland är den tredje renaste i världen, enligt en färsk studie av WHO, och en av de allra renaste delar av världen kan hittas i finska Lappland. Till exempel är det Meteorologiska institutet FMI: s mätstation i Pallas (också en nationalpark) en av de platser som mäter den renaste luften i världen.

Den säkraste platsen - I VÄRLDEN.

Finland är ett av de få länder i världen där förlorade plånböcker och mobiltelefoner får återvända till sin ägare. Människor känner sig säkrast i världen att gå ensam i stadsparker eller använda kollektivtrafiken oberoende av timmen.

Mest kaffeälskare.

Kanske det har något att göra med den kyla av vintrar - finländarna bara älskar deras kaffe. Finska människor konsumerar mer kaffe per person än någon annan nation i världen.

Detta innebär givetvis att det finns ganska många fantastiska kaféer och caféer runt om i landet.

Vilken av dom saker gillar ni bäst om?